Over ZSOM

ZSOM is de naam van een huisomroep in de Gelderse Oost-Achterhoek met als doelstelling het maken van televisieprogramma’s voor senioren en zieken in zorginstellingen.

ZSOM is de naam van een huisomroep in de Gelderse Oost-Achterhoek met als doelstelling het maken van televisieprogramma’s voor senioren en zieken in zorginstellingen. Naast woon-zorgcentrum en verpleeghuis De Molenberg in Groenlo, waar de studio is gevestigd, zijn er nog een tiental zorginstellingen en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk bij ZSOM aangesloten.
Zij allen krijgen elke week een televisieprogramma te zien van ongeveer twee uur.

‘In 1979 zijn wij opgericht als de Ziekenomroep Sound Of Music van het toenmalige Vincentiusziekenhuis in Groenlo. Om precies te zijn op 11 juli maakten Sjaak Hulshof en Jos Evers hun eerste radioprogramma.’

Set-opnames

De ZSOM Omroep maakt diverse set-opnames waaronder uitvoeringen, toneel, revues, zang, concerten, evenementen, dans etc. De ZSOM beschikt over een full Hd regiewagen, setcamera’s, licht en geluid.

Heeft u interesse in het laten maken van een setopname? Neem dan contact met ons op!

Vrijwilliger worden

Bij ZSOM omroep zijn wij altijd opzoek naar (journaal)cameramensen, journaaltekstschrijvers, nieuwslezer, editors, regisseurs en geluidstechnici. Wil jij graag filmen en monteren op professioneel niveau, geef je dan op bij de ZSOM Omroep. 

Galerij – De ZSOM aan het werk