2006

Nu, in 2006, telt ZSOM 30 vrijwillige medewerkers. De beroepen waarin zij in het dagelijks leven werkzaam zijn, zijn zeer uiteenlopend van aard. Van vakmensen op de werkvloer tot managers op een kantoor. Dit maakt de omroep sterk en flexibel. ZSOM zorgt zelf voor opleiding van haar medewerkers. Sommigen zijn allround inzetbaar en anderen zijn weer specialisten. Naast een interessante hobby, onze medewerkers komen echt overal, is ZSOM ook voor mensen een leerschool. Ervaring in teamwork, besturen en organiseren komen immers goed van pas in het dagelijks leven. Daarnaast is het belangrijk dat medewerkers het naar hun zin hebben. Medewerkers zijn vrij in het besteden van tijd aan hun hobby. Met elk uurtje dat in de omroep gestoken wordt is ZSOM gelukkig.

Ons programma kent een samenstelling van ongeveer 60 procent amusement, 20 procent streekcultuur en 20 procent nieuws en informatie. Onder amusement verstaan we concertregistraties, toneelstukken, theaterproducties maar ook bloemencorso’s, taptoes en openluchtspelen. Streekcultuur omvat programma´s met titels als Op bezoek bij…’,Natuurkijkjes’, Kijk op…’ enHet Dialectenheuksken’. Nieuws en informatie brengt ZSOM wekelijks het in Regiojournaal. De kracht van het Regiojournaal is het nieuws voor de kijkers zichtbaar maken.

Doordat beeld en geluid goed worden afgestemd op de beperkingen van onze doelgroep blijft men op de hoogte van de actualiteiten. Door de herkenbaarheid is het Regiojournaal vaak boeiender dan het lezen van de krant. Bij persconferenties, openingen, protestacties en belangrijke gebeurtenissen proberen we zoveel mogelijk met de camera aanwezig te zijn. Het journaal is wekelijks een volledig eigen productie met een eigen redactie, camerateams en verslaggevers. Het Regiojournaal wordt ook in de Openbare Bibliotheek van Groenlo en Lichtenvoorde vertoond en het is het te zien op het world wide web, o.a op deze site en op www.streekgids.nl.